Voor wie?

Wie kan bij ons aankloppen?

Kinderen, jongeren en volwassenen jonger dan 65 jaar met (een vermoeden van) een beperking. Ook personen uit je netwerk kunnen contact opnemen.

We vragen dat je samen met mensen uit jouw sociaal netwerk wil nadenken over bepaalde vragen.
 

Ben je +65 jaar en heb je reeds een VAPH-erkenning, dan kan je ook bij D.O.P. terecht.
 

Welke vragen heb jij?

Enkele voorbeelden van vragen waar we samen rond nadenken:

  • Je zit vaak alleen en wil nieuwe sociale contacten uitbouwen in je omgeving: hoe begin je eraan?
  • Zelf je leven regelen is niet altijd zo makkelijk. Je wil hierbij wel ondersteuning, maar welke en waar vind je die?
  • Je gaat afstuderen, welke richting ga je hierna uit?
  • Je hebt als ouder vragen.
  • Je wil graag alleen gaan wonen, maar hebt wel af en toe hulp nodig zodat alles goed verloopt. Waar kan je die hulp vinden?

 

Hoe werkt het?

Je kan steeds contact opnemen, telefonisch of per e-mail, om een mogelijke aanmelding met onze medewerkers te bespreken.

 

Contacteer ons

Getuigenissen

In 2012 kreeg ik de diagnose van ASS. Het veranderde veel voor mij. Eindelijk wist ik waarom bepaalde zaken in mijn leven zo moeilijk verliepen. Eén van die zaken was de dagdagelijkse huishoudelijke beslommeringen. Door overlijden van mijn moeder moesten mijn vader en ik nu zelf alles regelen. Dit was een hele klus om een overzicht te krijgen en te plannen. Via het sociaal secretariaat van het plaatselijk ziekenfonds werd ons D.O.P. aangeraden. Een hele verademing voor ons!

Samen met Lien Meurs en nog enkele vrienden en familieleden werd er een plan uitgewerkt. Dit zorgde ervoor dat ik nu een veel beter beeld heb van hoe ik mijn dag kan plannen zodat ik een zelfstandiger leven kan leiden. Hierdoor is mijn angst voor de toekomst fel afgenomen. Indien er in de toekomst toch nog problemen zouden opduiken, dan kan ik nu terugvallen op vrienden en familie. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik nu een positiever mensbeeld heb kunnen ontwikkelen.

Door mijn aandoening kwam ik vroeger vaak in conflict met andere mensen of werd ik gepest op school. Ook omgaan met collega’s verliep al wel eens stroef. Het heeft mij dan ook eens deugd gedaan om een ervaring te hebben meegemaakt die een positieve impact heeft gehad op mijn leven. Hierdoor verloopt mijn sociale interactie met mensen toch al wat beter!

 

Kenny