DIENST ONDERSTEUNINGSPLAN PROVINCIE ANTWERPEN ZOEKT GEDREVEN PROCESBEGELEIDERS

Dienst ondersteuningsplan provincie Antwerpen (DOPPA) is een jonge, intersectorale dienst. We brengen de persoon met een (vermoeden van) beperking en relevante andere personen samen rond de vragen naar veranderingen op levensdomeinen die zich stellen. Van daaruit wordt er samen gewerkt aan een plan, waarbij kwaliteit van leven centraal staat. Er wordt steeds vertrokken vanuit mogelijkheden en krachten van iedereen. Dit plan vormt de basis voor de verdere uitbouw van het levenstraject van de persoon in kwestie. Medewerkers van DOPPA zijn procesbegeleiders. We werken met teams in verschillende regio’s.

Momenteel zijn er vacante plaatsen binnen het werkgebied Zuidkant (gebied rond Aartselaar, Boom, Rumst), binnen het werkgebied Antwerpen (gebied rond Kalmthout, Kapellen, Wuustwezel) en binnen het werkgebied Kempen (gebied rond Brecht en Hoogstraten). Geïnteresseerden vanuit andere regio’s kunnen deelnemen in kader van een wervingsreserve.

JE PROFIEL

 Je bent ervan overtuigd dat iedereen, dus ook personen met een beperking, moet kunnen deelnemen aan de samenleving

 Werken met sociale netwerk behoort tot je basishouding

 Je vertrekt vanuit mogelijkheden en krachten van mensen

 Je hebt een onderzoekende en vragende houding

 Je bent enthousiast en durft initiatieven te nemen

 Je bent een creatief denker  Je kan flexibel werken (avondwerk)

 Je kan zelfstandig werken en je goed organiseren

 Je hebt een goede kennis van de voornaamste Office programma’s (Word, Outlook, …)

 Je hebt een eigen wagen en een rijbewijs B

 Woon je binnen je werkgebied, dan is dit een pluspunt.

 Je hebt al enige maturiteit en beschikt over een graduaat- of bachelorsdiploma in de humane wetenschappen

JE FUNCTIE

 Je brengt mensen die mee moeten nadenken rond de vragen die er liggen samen en je zorgt ervoor dat de persoon met een (vermoeden van) beperking met zijn groep regelmatig samenkomt.

 Je zorgt ervoor dat de persoon samen met zijn groep kan nadenken over de verandervragen die er liggen en je ondersteunt hen in de opmaak van een plan vanuit een open, onderzoekende houding. 

 Je werkt in een regioteam. Zorgen voor bekendheid, samenwerking creëren met andere welzijnsdiensten, op zoek gaan naar plaatsen om af te spreken en samen te werken zijn oa een gezamenlijke opdracht.

 Binnen het werkgebied Antwerpen maken we actief deel uit van het samenwerkingsverband 1 Gezin 1 Plan Noorderkempen. De medewerker binnen dit werkgebied zet zich ook halftijds in als lid van dit team. Zij werken vanuit dezelfde waarden met gezinnen ongeacht vermoeden van een beperking.

 Je werkt binnen bepaalde gemeentes, maar je zet je tevens in binnen het werkgebied van je regioteam volgens de afspraken die in het regioteam gemaakt worden.

WIJ BIEDEN

 Nieuwe collega’s worden ondergedompeld in de visie van de Diensten ondersteuningsplan en worden getraind in kracht- en netwerkgerichte strategieën.

 Permanente vorming voor alle collega’s afhankelijk van individuele - en organisatienoden

 Een stimulerende, uitdagende werkomgeving

 Een onmiddellijke indiensttreding, contract voor onbepaalde duur voor de vacante plaatsen

 Paritair Comité 319.01: loonbarema B1C

LIJKT DEZE UITDAGENDE JOB OOK IETS VOOR JOU? WIJ KIJKEN UIT NAAR JOUW KANDIDATUUR EN ZIJN NIEUWSGIERIG NAAR WIE JIJ BENT

We verwachten eerst je CV. Op basis van je CV word je uitgenodigd voor een online-infomoment op 13 april 2021 om 16u30. Dus heb je interesse om deze nieuwe uitdaging aan te gaan? Graag de CV ten laatste 13 april 2021 12u bezorgen aan marijkedemaeyer@doppa.be

Na het infomoment verwachten we van de geïnteresseerden een gemotiveerd schrijven, gericht aan marijkedemaeyer@doppa.be Op basis daarvan gebeurt de selectie voor de effectieve sollicitatie in de voorlaatste week van april. Dit onderdeel bevat een rollenspel en een interview. 

Voor meer inlichtingen: marijkedemaeyer@doppa.be of 0493/25.76.76